Kairo

( od 01:30 do 22:30 ) Navedeno vreme polaska i povratka je okvirno, zavisi od lokacije hotela

70 €

Vožnja klimatizovanim vozilom do Kaira traje otprilike 6 sati, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Kairo je oko 8:00 h. Na putu do centra grada predviđeno je panoramsko razgledanja pojedinih zamenitosti kairo kao što su: Grad mrtvih, Citadela i Mohammed Alijeva džamija. Nakon kraće vožnje sledi obilazak Nacionalnog arheološkog muzeja koji se nalazi u centru grada i kоji čuva preko 160.000 eksponata, između ostalog i bogatstvo Tutankamona ( zlatna maska i zlatni sarkofag ). Nakon kratke pauze ( 20 minuta ) za slikanje, predviđena je plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta ). Nakon plovidbe, vožnja autobusom kroz grad do restorana u blizini Gize gde je organiziovan ručak ( švedski sto, piće se plaća ). Posle ručka predviđen je odlazak do platoa Gize gde se nalaze tri najpoznatije piramide. Za nezaboravne fotografije na lokalitetu predviđene su tri pauze, zatim i poseta Doliniskog hrama faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Na kraju izleta je poseta Centra za proizvodnju esencijalnih ulja. Polazak za Hurgadu oko 16:00.

Odrasli: 70 €

Deca:

Do 2 godine  gratis

Od 2 – 5,99 godina 20 €

Od 6 – 11,99 godina   35 €


 • Ulaznice za muzej i plato Gize.
 • Ručak.
 • Vodič na Srpskom jeziku.

 • Plovidba Nilom  ( 5 € ili 100 funti , za decu do 6 godina je gratis, a od 6 do 12 godina je pola cene ).
 • Piće u restoranu.
 • Slikanje u muzeju je besplatno mobilnim telefonima i aparatima.
 • Ulaz u Keopsovu piramidu ( 20 € tj 400 funti )  samo primaju u Egipatskim funtama.


Potrebno je da se rezerviše minimum 2 dana pre polaska iz vaše zemlje, u cilju bolje organizacije i popunjenosti mesta. Ceo iznos se plaća na dan izleta ( Gotovinom u eurima , dolarima ili u Egipatskim funtama ).

 1. Odeću od prirodnih materijala ( pamuk – lan ).
 2. Tanku jaknu ili duks ( hladno je u autobusu u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima ).
 3. Zatvorenu obuću ( nije neophodna, ali je preporuka ).
 4. Zaštitu od sunca ( marama, kapa ili šešir ) i naočare.
 5. Novac za suvenire.
 6. Sitan novac za toalet.
 7. Flašu vode.

 • Dan pred polazak na izlet na recepciji hotela naručite buđenje, breakfast box ( doručak ) i kasnu večeru. Doručak preuzeti ujutro pred sam polazak na izlet, kasna večera će vas čekati u hotelu nakon povratka sa izleta.
 • Gosti koji su smešteni u hotelima van Hurgade  ( Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma bay, Safaga i El Gouna )  plaćaju ( 5 € ) više od navedenih cena za pojedine izlete zbog dužih transfera, a posebno hotel Sheraton Soma Bay za vozilo je 25€

Rezervišite izlet