Luxor 3

Polazak je oko 04:30h, a povratak je sledeći dan u Hurgadu oko 19:00h. Ali Navedeno vreme polaska i povratka je okvirno, zavisi od lokacije hotela. Za organizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 6 osoba.

185 €

Vožnja klimatizovanim vozilom do Qene traje oko 3 i po sata, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Qenu je oko 08:00 h. Prvo sledi obilazak hrama Dendere ( Jedan od najočuvanjih hramova Egipta ), posle poseta tog divnog hrama nastavljamo vožnju prema gradu Luxor gde ćete da posetite hram Luxor ( jedan od najpoznatijih hramova grada Luxora koji se nalazi u samom centru grada ), zatim poseta instituta za izradu papirusa. Nakon toga je predviđena plovidba Nilom koja traje pola sata ( Uključena u cenu ).  Tokom plovidbe ukazuje se jedinstvena prilika za panoramsko razgledanje hrama Luxora i hotela Winter palace. Zatim, brodić pristaje na zapadnu obalu Nila gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ). Nakon toga je povratak u hotel na Istočnu obalu da se smestite i odmorite.


Drugi dan oko 04:00h. vam dolazi predstavnik balona u hotel da vas odveze kombijem do brodića koji će da vas odveze do zapadne obale gde vas čeka drugi prevoz koji će da vas odveze do lokacije odakle leti balon 45min na visini od 300m otprilike. Imaćete sjajnu priliku da pogledate iz ptičje perspektive jedan od najprivlačnjih gradova na svetu. Pogledaćete drevne znamenitosti koje se nalaze na zapadnoj obali Nila grada Luxora kao što su dolina kraljeva, hram kraljice Hatšepsut, dve statue Memnonevih kolosa i mnogo toga. Nakon toga je povratak nazad u hotel da biste doručkovali. Posle doručka oko 08:30h ćemo da krenemo prema zapadnoj obali gde vas čeka dosta zanimljivih stvari da se obilaze.


Obilazak Doline kraljice ( 3 grobnice – ulaznice su uračunate u cenu ). Zatim, odlazak u jednu od radionica za obradu alabastera. Nakon toga, poseta Hrama Madient Habu-a , koji ga je izgradio kralj Ramzes treći, jedan od najpoznatijih vojskovođa u vreme drevnih Egipćana ( hram koji je veoma oćuvan ). Posle toga sledi obilazak dve statue Memnonovih kolosa i na kraju našeg programa se ide u restoran gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ) . Polazak za Hurgadu oko 15:00h.

Odrasli185€

Deca:

Do 2 godine  gratis

Od 2 – 5,99 godina 85€ ( Ne smeju da lete balonom )

Od 6 – 11,99 godina  145€


 • Ulaznice za sve pomenute lokalitete.
 • Plovidba Nilom prvi dan pola sata.
 • Ručak 2x ( Prvi i drugi dan ).
 • Doručak drugi dan u hotelu.
 • Smeštaj u hotelu 3+* direktno sa pogledom na Nil.
 • Čaj i kafa na brodiću drugi dan na putu do balona.
 • Vodič na Engleskom jeziku.


 • Piće u restoranu u vreme ručka.
 • Slikanje u Dolini kraljice besplatno je mobilnim telefonima,
 • Nefertitova grobnica ( 1000 funti ). Primaju samo u Egipatskim funtama.


Potrebno je da se rezerviše minimum 2 dana pre polaska iz vaše zemlje,u cilju bolje organizacije i popunjenosti mesta. Ceo iznos se plaća na dan izleta ( Gotovinom u eurima, dolarima ili Egipatskim funtama ).


 1. Odeću od prirodnih materijala ( pamuk – lan ).
 2. Tanku jaknu ili duks ( hladno je u autobusu u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima ).
 3. Zatvorenu obuću ( nije neophodna, ali je preporuka ).
 4. Zaštitu od sunca ( marama, kapa ili šešir ) i naočare.
 5. Novac za suvenire.
 6. Sitan novac za toalet.
 7. Flašu vode.


 • Dan pred polazak na izlet na recepciji hotela do 17:00 časova naručite buđenje i breakfast box ( doručak ) . Doručak preuzeti ujutro pred sam polazak na izlet.
 • Gosti koji su smešteni u hotelima van Hurgade kao ( Sahl Hasheesh, Makadi Bay i El Gouna ) plaćaju ( 5 € ) više od navedenih cena za pojedine izlete zbog dužih transfera, a posebno hotel Sheraton Soma Bay za vozilo je 20
 • Pasoši Vam obavezno trebaju za čekiranje u hotelu u Luxoru.
 • Za organizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 6 osoba.Rezervišite izlet