Luxor VIP

(od 04:00 do 22:00) Navedeno vreme polaska i povratka je okvirno, zavisi od lokacije hotela

60 €

Vožnja klimatizovanim vozilom do Luxora traje oko 4 i po sata, predviđena je pauza na pola puta, dolazak u Luxor je oko 09:30 h. Prvo sledi obilazak hrama Karnak ( najveći hram na svetu, građen preko 2000 godina ), zatim poseta instituta za izradu papirusa. Nakon toga je predviđena plovidba Nilom koja traje pola sata ( plaća se na licu mesta).  Tokom plovidbe ukazuje se jedinstvena prilika za panoramsko razgledanje hrama Luxora i hotela Winter palace. Zatim, brodić pristaje na zapadnu obalu Nila gde je organizovan ručak na principu švedskog stola ( piće se plaća ). Nakon ručka sledi obilazak Doline kraljeva ( 3 grobnice – ulaznice su uračunate u cenu ), uz napomenu da se ulaz u Tutankamonovu grobnicu dodatno plaća. Zatim, odlazak u jednu od radionica za obradu alabastera. Nakon toga, poseta Hrama kraljice Hatšepsut, jedna od najpoznatijih žena koje su vladale Egiptom ( za nju je vezana jako interesantna priča koju ćete čuti tokom posete hrama ). Izlet se završava posetom Dve statue Memnonevih kolosa. Polazak za Hurgadu oko 16:30.

Odrasli: 60€

Deca:

Do 2 godine  gratis

Od 2 – 5,99 godina 10€

Od 6 – 11,99 godina   30€

 • Ulaznice za sve pomenute lokalitete.
 • Ručak.
 • Vodič na Srpskom jeziku.

 • Plovidba Nilom ( 5 € ili 250 funti , za decu do 6 godina je gratis, a od 6 do 12 godina je pola cene ).
 • Piće u restoranu.
 • Slikanje u Dolini kraljeva je besplatno mobilnim telefonima, aparatima ili Go Pro, samo je zabranjeno u Tutankamonovoj grobnici.
 • Tutankamonova grobnica ( 500funti ). Plaća se samo karticom.


Potrebno je da se rezerviše minimum 2 dana pre polaska iz vaše zemlje, u cilju bolje organizacije i popunjenosti mesta. Ceo iznos se plaća na dan izleta ( Gotovinom u eurima , dolarima ili u Egipatskim funtama ).

 1. Odeću od prirodnih materijala ( pamuk – lan ).
 2. Tanku jaknu ili duks ( hladno je u autobusu u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima ).
 3. Zatvorenu obuću ( nije neophodna, ali je preporuka ).
 4. Zaštitu od sunca ( marama, kapa ili šešir ) i naočare.
 5. Novac za suvenire.
 6. Sitan novac za toalet.
 7. Flašu vode.

 • Dan pred polazak na izlet na recepciji hotela naručite buđenje, breakfast box ( doručak ) i kasnu večeru. Doručak preuzeti ujutro pred sam polazak na izlet, kasna večera će vas čekati u hotelu nakon povratka sa izleta.
 • Gosti koji su smešteni u hotelima van Hurgade kao ( Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma bay, Safaga i El Gouna ) plaćaju ( 5 € ) više od navedenih cena za pojedine izlete zbog dužih transfera, a posebno hotel Sheraton Soma Bay za vozilo je 20€

Rezervišite izlet